Fontolva haladó

A nap kérdése

Balatoni világos (Fontolva Nyaraló) [+]

2009. augusztus 25. 8:57 / Borbás Barnabás

Balatonvilágos. Balatoni világos:

Gyártja a Dreher.

Cimkék: nyaralo

Izland is egy kicsit Magyarország (Fontolva Nyaraló) [+]

2009. augusztus 19. 16:22 / Borbás Barnabás

Előtanulmány:"Magyarország nem Izland", az Index cikke, 2008. október 29. (kötelező darab)

A hidegben üdülés nem volt rövid, de egy ideje már a kontinensen emésztjük az északi szigeten gyűjtött tapasztalatokat. A Magyarországgal való összevetés rögtön adja is magát; persze a cím (Izland is egy kicsit Magyarország) marhára sántít, de a magas labdát az apróbetűben is jelzett véleménygeg szolgáltatja, melyben a szűk egy évvel ezelőtti közgazdaságtani vészmadarak hangját igyekeztek tompítani. Rántjuk a leplet azonnal: Izlandon sok minden furcsaságtól hanyatt lehet esni, ám végtére az is csak egy európai ország, a lehető legeurópaibb hordozókkal. Kommentekkel ellátott bizonyítékok, sorban.

Izlandi panel. Sőt, panelnegyed is van, időnként valami borzalmas, cserébe hatalmas nonfiguratív köztéri szobrokkal tagolva. Mindez bizonyítja, hogy a létező szocializmus olyan helyeken is képes megjelenni, ahol amúgy sosem létezett.

Persze van tovább is >>>>>>

Cimkék: izland, nyaralo

FH street art @ Krakkó (Fontolva Nyaraló) [+]

2009. augusztus 10. 15:20 / Borbás Barnabás

Lengyelország, Kis-Lengyelország, Krakkó, Wawel, székesegyház, a Wasa-kapu felé. Mindenhol ott vagyunk.

Cimkék: nyaralo, FHstreetart

FH street art @ Reykjavik (Fontolva Nyaralo) [+]

2009. július 31. 12:29 / Borbás Barnabás

Kulönösebb kommentar nelkul egy kep Reykjavik föutcajarol. Mindenhol ott vagyunk.

Hoppá: Izlandon vagyunk! (Fontolva Nyaraló) [+]

2009. július 27. 20:29 / Borbás Barnabás

(az izlandi kommunalis internetezo helyek sajatos beallitasai miatt nem tudunk ekezetes betuket hasznalni, tovabba idonkent varhatok zavarok az y es a z betuk teren is.)

Egyesek növé operaltatjak magukat, esetleg sajat valosagshowt inditanak, masok köldököt tetovaltatnak a homlokukra, mi jelenleg attol érezzuk rettentö egyedinek magunkat, hogy pontosan 13 napja polarban, sapkaban, hosszu gatyaban es -5 celsiusig fagyasbiztos halozsakban töltjuk a nyarat - Izlandon.

 

 

Ugyan meg csak meg egy nagyobb felföldi turan vagyunk tul, de biztosan mondhatjuk, hogy ez a vilag egyik legerdekesebb helye, es nem csak azert, mert a vilag gazdagjai közul elöször dölt be a valsag kezdeten, vagy mert itt az autopalyak es kötöttpalyas utvonalak egyuttes hossza (is) pont 0 km. Egy csóróbb magyar földrajzszakos feltehetöen sokkot kap a minden negyzetmeterre juto, többnyire unikalis geologiai jelensegözöntöl, es fenykepezogepbe sem lehet eleg tarhelyet böviteni, hogy eleg legyen, ha az emberre rajön az ötperc a hegyek, gleccserek, gözkitoresek es vizesesek lattan. ***amugy itt a billentyuzeten van æ betu is, tök jo***

A helyiek egyebkent kedvesek es halalosan nyugodt termeszetuek (talan mivel csak 250 000-en vannak összesen) es meg a legutolso buszvezeto is beszel valamennyit angolul. Bunözes, ehezes Izlandon nincs (utobbi a sos hal miatt van, amibol korlatlan mennyiseg van a szigeten, miota ember lakja), hajlektalanok sincsenek, ill. megfagynak.

A lenyeg persze a termeszetjaras - epeszu ember masert nem jön Izlandra.

folyt.köv.

 

Cimkék: nyaralo, izland

15 állitás Izlandról (Fontolva Nyaraló) [+]

2009. július 27. 19:29 / Borbás Barnabás

(az izlandi kommunalis internetezo helyek sajatos beallitasai miatt nem tudunk ekezetes betuket hasznalni, tovabba idonkent varhatok zavarok az y es a z betuk teren is.)

1. Bar altalaban mindenki ezzel kezdi, Reykjavik (a fövaros) nem erdemel többet egy jol megszervezett felnapnal. Ugyanis ranezesre egy tetszöleges (mondjuk) szlovak panelrengetegtöl csak a tisztasag es a dugok hianya kulönbözteti meg. Viszont a piac kötelezö.

2. Izlandon nincsenek fak.Ami van, az telepitett. (Ez azert jo, mert tura közben 10-15 km-re is ellatni gond nelkul.)

3. Feltehetöen Izlandon a legnagyobb az egy fore juto autok aranya - egyuttal azon keves orszagok egyike, ahol a környezet tenyleg legitimalja a SUV-ok hasznalatat.

4. Az elözö tekinteteben vessuk fel jol: Izlandon nem ismert a forgalmi dugo fogalma.

5. Az izlandi autopalyak hossza 0 km. A vasut is ugyanannyi.

6. Nyaron 2 ora szurkulet kivetelevel mindig vilagos van. A tel viszont szopo.

7. A melegviz mindenhol enyhen kenszagu. Cserebe ingyen van (csak a csatornadijat kell fizetni).

8. Az izlandi patakok es folyovizek 95 szazaleka ihato.

9. Nemzeti kaja a rohasztott capahus. Csak ugy lehet megenni, ha elötte 1,5 dl Finlandiaval lebenitjuk az arcunkat, orrunkba pedig tampont tömunk.

10. Izlandon nem volt holokauszt.

11. Az idojaras kiszamithatatlan. Ezt egy talalo izlandi közmondassal erzekeltetjuk: "If you don't like the weather in Iceland, just wait 5 minutes."

12. Izlandon 3 bank van, de a valsag miatt mind a harmat allamositottak.

13. Izlandon gyakorlatilag nincs bunözes. Az emberek ezert nem zarjak sem a lakasukat sem a kocsijukat. A szigeten komoly jelentestartalommal biro szolas a NO STRESS. (A Magyar Kulugyminiszterium egyebkent nem tud az elmult ket evtizedben magyar turistak karara elkövetett vagyon elleni buncselekmenyekröl. Egy darabrol sem.)

14. Felföldi, hegyi turat nem lehet szandal nelkul teljesiteni a szamtalan kisebb, terdig erö patak miatt, azokat ugyanis csak ebben lehet atszelni. A viz tobbnyire 2-3 fokos.

15. Az izlandi nyelv nem kulönösebben szep, ahogyan az izlandi lanyok sem. Am a viking szubkultura erös.

Cimkék: nyaralo, izland

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

  • : (1970.1.1 00:00)

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2024, IGEN