Fontolva haladó

A nap kérdése

Izland is egy kicsit Magyarország (Fontolva Nyaraló)

2009. augusztus 19. 16:22 / Borbás Barnabás

Előtanulmány:"Magyarország nem Izland", az Index cikke, 2008. október 29. (kötelező darab)

A hidegben üdülés nem volt rövid, de egy ideje már a kontinensen emésztjük az északi szigeten gyűjtött tapasztalatokat. A Magyarországgal való összevetés rögtön adja is magát; persze a cím (Izland is egy kicsit Magyarország) marhára sántít, de a magas labdát az apróbetűben is jelzett véleménygeg szolgáltatja, melyben a szűk egy évvel ezelőtti közgazdaságtani vészmadarak hangját igyekeztek tompítani. Rántjuk a leplet azonnal: Izlandon sok minden furcsaságtól hanyatt lehet esni, ám végtére az is csak egy európai ország, a lehető legeurópaibb hordozókkal. Kommentekkel ellátott bizonyítékok, sorban.

Izlandi panel. Sőt, panelnegyed is van, időnként valami borzalmas, cserébe hatalmas nonfiguratív köztéri szobrokkal tagolva. Mindez bizonyítja, hogy a létező szocializmus olyan helyeken is képes megjelenni, ahol amúgy sosem létezett.

"Kína Húsid", kínai restaurant és fast food Izland fővárosában. Durva. (Jut is eszembe, KK&TT épp nemrég durrant a Reakción, kötelező.)

A reykjaviki városháza előtt. Igen, galambok. (Ha lesz egyszer apokalipszis, és leég/befagy a Föld, a következő civilizáció nyilván a városi galambokra, mint egyedüli túlélőkre fog épülni.)

Ennél a képnél áll az "Izland is egy kicsit Magyarország". Mondhatni: Reykjavik is egy kicsit Budapest. a megoldásban gyors segítség ez a kép.

Török étterem, kőhajításnyira a kínaitól.

Kívülről hihetetlen monstrum, jégtáblák közt közlekedő kétéltű jármű. Az ember azt hinné, belülről valami durva technológia. Holott egy hazai mezőgazdasági haszongépjármű sem szégyenkezhet ilyen kezelőfelület mellett. Plusz pont az igen erőteljes pedálokért.

Cimkék: izland, nyaralo

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

  • : (1970.1.1 00:00)

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2024, IGEN