Fontolva haladó

A nap kérdése

Hidegfelvonulás (ápdét: elszámoltam) [+]

2009. szeptember 5. 11:34 / Pelikán József

Lemaradóknak:
1. Whoopi Goldberg videoüzenetben támogatja a Budapest Pride résztvevőit

2. A ratyiparádé megakadályozásával kezdődik a "harcias ősz"

Bár az Úr látja perverz lelkünket, hogy annyi sok év után még mindig jól szórakozunk az antifasisztákok vs. jobbikos fundik egymásnak feszülésén, bent mélyen tudjuk, hogy nekünk mégis akkor a legjobb, ha valami olyan tényező rak rendet a hazai neoprimitív közéleti vidámparkban, mely sem az egykori Árpád-vonalat, sem a gettó felszabadítást sem kívánja újrajátszani Budapest utcáin. És mivel köztudott, hogy a balhét kizáró tényezők közt legalább olyan erős a borult, taknyos hideg idő, mint az, hogy Budán történjen, így erős a gyanú, hogy ma a közlekedési dugókat leszámítva átlagos szombatunk lesz. (Hidegben sem félmeztelenül diszkózni, sem dobálózni nem jó.) - háhh, nem jött be hagyjuk is.

Tipp: a továbbiakban javaslatunk a nyugtalanságra hajlamos homároknak, titkosilonáknak és tranyóknak, hogy felvonulásukat (mondjuk) január másodikára időzítsék, (mondjuk) egy budai külkerületben, minden tényezőt biztosítva a nyugodt meneteléshez.

Cimkék: másság

Szivárványnak lenni jó? [+]

2008. július 5. 10:27 / Borbás Barnabás

Eljött az idő. Pálcát törünk.
A Fontolva Haladó és a homoszexualitás.

Mindenekelőtt (vagy továbbra is) szeretnénk leszögezni, hogy blogunk nem kíván az ügyben megszokott, tapicskolós közéleti műviták padlószintjén maradni. Nem azért jöttünk annak idején Európába, hogy 2008-ban tojással és vassal dobálva fejezzük ki, ha nem tetszik valaki az utcán, ám fenntartjuk jogunkat, hogy bármikor sugárban okádhatunk egymást simogató férfiak láttán, és természetesen hülyének nevezhetünk bárkit, aki eme jogunkat - homofóbiát kiáltva - elvitatja. Mérhetetlen felvilágosodottsággal azt is elfogadjuk, hogy más elbírálás alá esik két lány csókja, mint két hímneműé. (Ez amolyan innováció.)

Bár talán akihez nem kötik be a kereskedelmi tévéket, és nincs internet előfizetése, úgy szállhat koporsóba, hogy nem is tudja, mi az, hogy „buzi", azért ma akár olyan helyzet is előállhat, hogy valakinek hetero vonzalmát kell magyaráznia. Az egyszeri ember pedig először akkor jöhet zavarba, amikor felcsapja mentális betegségek nagy kódexét, de a homoszexualitást nem találja a sorban. Tény: 1975-ben az Amerikai Pszichológiai Egyesület (APA) kezdeményezésére a homoszexualitást kivették a pszichológiai betegségeket felsoroló "Betegségek nemzetközi osztályozása" című könyvből. Az alábbiakban kontár módon arra keressük a választ, hogy emez megfelelő lépés volt-e.

Persze van tovább is >>>>>>

Cimkék: másság

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

  • : (1970.1.1 00:00)

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2024, IGEN