Fontolva haladó

A nap kérdése

Volt itt tegnap ez az alig észrevehető tünti (vagy ahogy ők hívják: piknik - de legalábbis mindenképpen: demonstráció) a Margitszigeten a marihuána legalizálásáért. Nem egy nagy karnevál, hozzá lehetett szokni, hogy minden évben van, minden évben nagyjából ugyanakkor van, és időarányosan egyre kevesebb embert érdekel. (A fű-drukkereknek nyilván kellemetlen szabadságszimbólumért vaskordonok között piknikezni, az ellendrukkerek meg valószínűleg kiégtek az utóbbi kormányok alatt zajlott keményebb politikai tüntetések hevében.) Kellett is vadásznom egy darabig, hogy legalább valami rövidhírt találjak, hogy volt-e izgalom idén a szigeten. (Néhány éve PZM kollégával még voltunk terepszemlén mi is, de rohadt unalmas volt, és a riportalanyokból is rendre ugyanazok az érvek jöttek. Lehetett valami betanított paneldumájuk, vagy egysíkúra szívták magukat a felkészülés alatt, nem tudom.)

Lényeg, hogy estére ki is került egy cikk az Indexre, Földes András tollából. Már a címlap alapján gyanús volt, hogy itt a kelleténél erősebben lejt a pálya, mert a cím mértsékelt értelmezési lehetőségeket hagyva így szól: „A füvezés polgárjogot nyert Magyarországon”. (Én is utálom, ha belekötnek a szófűzésembe, de nem tudom magamban tartani, hogy ez jelen formájában erős képzavar, ha az „XY polgárjogot nyer” kifejezést használjuk, és XY nem személy, hanem tárgy, vagy fogalom.)

A címen túljutva még mindig reménykedtem egy viszonylag tárgyilagos tudósításban (néhány összefoglaló mondat, MTI-nél egy-két lukkal frappánsabban, színesebben, de azért elfogulatlanul). Ehelyett Földes ilyen mondatokkal gyün: Ne gondoljuk azonban, hogy mindez a könnyűdrogfogyasztó kultúra végét jelzi. Az érdektelenség éppen az ellenkezőjéről szól. Nem sok értelme van ugyanis olyasmiért tüntetni, ami már rég polgárjogot nyert a társadalomban (...) Mi pedig reméljük, hogy a vélemények még tovább radikalizálódnak, és hamarosan bátran lehetünk konzervatívak, vagy kirekesztők, sőt akár rasszisták, még akkor is, ha felvállaltan melegek, romák, színes bőrűek, szlovákok vagy csak simán liberálisok vagyunk (...) A kilátások bíztatóak, mert nemcsak a kordonon belül, hanem azon kívül is kevesen voltak. Az ellentüntetőket sem mozgatta meg az ügy. Mintha tényleg olyan nyilvánvaló dologról szólna a demonstráció, mint a szexuális élet szabadsága, amely ellen mára már a leghülyébb egyház is csak valami marginális alcsoportját küldi ki transzparenst lengetni. (...) Ésatöbbi.

A kendermag.hu-n blogbejegyzésnek elmegy, amúgy tudósításként, riportként ilyen apologetikus kampánydumát nehéz lenyelni. Lapozok vissza a címlapra, hátha véleménycikk ez, csak elnéztem. Mivel az Index (helyesen és követendő módon) következetesen szétválasztja a címlapján olvasásra kínált anyagokat „szubjektív” vélemény (publicisztika) és „objektív” hír/riport/egyéb szerint (a véleményeket a címlapon mindig dőlt betűvel szedik), gondoltam ez az elv itt is működhet. De nem:


Ha pedig így van, akkor nem értem. Ez most tudósítás? Állásfoglalás? Életmód-tanácsadó? Életvezetési kiáltvány?

Nem lépné át az ingerküszöbömet ez a dolog, csak hát hosszú évek tapasztalata, hogy az Index nem bír magával, ha szóba kerül a marihuána, és nehezen tud nem egyetérteni a legalizátorokkal, termesztőkkel, termesztési kellékeket árusítókkal. Ezért is vetemedhet Földes olyan hülyeségekre, mint annak kijelentése, hogy azért voltak kevesen a marihuána melletti tüntetésen, mert az annyira alap, hogy azzal mindenki egyetért. Jelzem, hogyha a logika helyes, akkor kismillió olyan megmozdulás van e hazában, mely minden bizonnyal óriási és magától értetődő társadalmi támogatottságot élvez, hiszen a kutya nem megy el rájuk. Kezdve a Baromfi Terméktanács demonstrációjától mondjuk egy sor széljobbos megemlékezés-ökörködésig.

Az Index cikke tehát vagy véleményrovat (ebben az esetben az ajánlott cím: „Szeretek füvezni” Földes András), vagy - ebben a formájában - szimplán kuka.

Köszönöm, hogy elmondhattam.

 

[A drogvitával kapcsolatban ajánlom korábbi anyagunkat az IgenHír magazinból.]

Cimkék: marihuána, média

Hozzászólások:

Zoli 29 2010. május 10. 12:58:20

Minden szavával egyetértek.

plastik 2010. május 10. 14:17:13

lehet fanyalogni, de akkor is tény, hogy a legtöbb felhasználó egyszerűen nem tartja fontosnak, hogy kimenjen, mivel már nem érzi fenyegetettnek magát, miközben e növénnyel kapcsolatos felhasználói tevékenységeit végzi, (ez persze változhat a közeljövőben) a legalizálás pedig nem szívügye.
a felhasználók köre egyébként tökéletesen pártfüggetlen. ez van...

Barna 2010. május 10. 16:37:23

plastik 2010. május 10. 14:17:13
ok, mindez aztat mégsem magyarázza, hogy mi a fenét keres ez az érvelés egy tudósításnak látszó cikkben.

„a felhasználók köre egyébként tökéletesen pártfüggetlen. ez van”
Nincs ez. Nyilvánvaló, hogy az összes párt szavazói közt találni olyanokat, akik szívnak mint a gépfegyver, viszont a saját ismeretségi körömön is le tudom mérni, hogy a jobbosok közt kevesebb az, aki akár csak ritkán szívna. Jobban belegondolva alig van ismerősöm, aki szokott szívni. Aki meg csinálja, nem gyárt belőle világképet, vagy szabadságszimbólumot.

józan\' 2010. május 12. 0:27:11

plastik 2010. május 10. 14:17:13

„lehet fanyalogni”

Ki fanyalgott? A cikk _mindenki kedvenc hírportáljának_ egy újabb álságos részrehajlásáról emlékezik meg. Lehet szöveget értelmezni.

„akkor is tény, hogy a legtöbb felhasználó egyszerűen nem tartja fontosnak, hogy kimenjen, mivel már nem érzi fenyegetettnek magát”

Persze, ez már akkora tény, hogy nemsokára hivatalosan is leközli az MTA.

Ha sokan voltak, akkor azért vagyunk menők, ha meg kevesen akkor azért. Már úgyis mindenki tudja, hogy menők vagyunk. A lényeg az, hogy mindig nekünk van igazunk. Semjén Zsolti meg egy köcsög.


Óvoda...

Nempesti Eumán 2010. május 13. 15:25:49

Re: Barna

„jobbosok közt kevesebb az, aki akár csak ritkán szívna”
Ők kizárólag csak melegfelvonuláson szoktak, mint Király András :-)

IetoScese 2017. február 12. 13:24:59

Miguel you said этот <a href=http://rfplclub.ucoz.com/index/8-13392>Ремонт холодильников реутов</a><a href=http://naruto-life.moy.su/index/8-130686>Ремонт холодильников реутов</a>.
He meant well, but it turned out that he spoiled a couple of things for me. triada-apeha.ucoz.ru/index/8-19796 do mip.ucoz.ru/index/8-26612 Fontolva halado – Foldes Andras szeret fuvezni? - velemenyek es tudositasok szetvalasztasa az Indexen

Cunisbit 2017. február 13. 8:36:24

Aaliyah you said этот <a href=http://www.uuuxu.com/home.php?mod=space&uid=24980>Ремонт холодильников реутов</a><a href=http://rozkrutka.do.am/index/8-14728>Ремонт холодильников реутов</a>.
I lost track of him years ago. nightlife.ya1.ru/user/CjoWourn/ do lineage2-bf.ucoz.org/index/8-6383 Fontolva halado – Foldes Andras szeret fuvezni? - velemenyek es tudositasok szetvalasztasa az Indexen
103fm.tt/?p=2433
103fm.tt/?p=2679
103fm.tt/?p=2679
103fm.tt/?attachment_id=2550
103fm.tt/?p=2679

where to buy qsymia diet pills online 2017. február 14. 13:50:00

order qsymia <a href=http://buyqsymia.party/>order qsymia</a> buy qsymia online

LokeNog 2017. február 16. 7:00:00

Dude, this is really cool! You definitely come with awesome articles. Thanks a bunch for sharing with us your web-site.

Mr.XNog 2017. február 20. 10:40:49

Can you give me a lift to the bank? He gave her a ride in his new Porsche.
<a href=http://www.fit.pl/forum/showthread.php?8836-suplementacja-dla-kobiety-aktywnej&p=56915>http://www.fit.pl/forum/showthread.php?8836-suplementacja-dla-kobiety-aktywnej&p=56915</a> or mbdou18.edummr.ru/?attachment_id=237 ok

Oliasoilt 2017. február 25. 16:44:09

Hay. Don’t put it off till tomorrow.

LOnosoilt 2017. február 27. 1:21:05

Тay. She always puts a damper on my plans.
clan-letychev.clan.su/index/8-114821
desan.do.am/index/8-4382

Olkladia 2017. március 1. 18:40:15

I wish you wouldn't take my books without permission. It goes without saying that he must pay what he owes right away.

Oiladia 2017. március 3. 4:18:28

How dare you! Do he and his wife go out often?

simmons mattress reviews 2017. március 13. 7:40:55

[url=http://bestmattressreviewsandratings.com/]100 egyptian cotton sheets reviews[/url] - When I received that it was actually in a big carton as well as all the sky was drawn out of the plan the <a href=„http://bestmattressreviewsandratings.com/”>king bed reviews</a> remained in. - <a href=„http://bestmattressreviewsandratings.com/”>cool mattress reviews</a> and <a href=„http://innovasaber.com/”>best side sleeper pillow reviews</a>.

prescription drugs 2017. március 22. 9:27:03

Exactly what is actually a <a href=„http://www.greenerhealthcare.org/#discount-prescription-drugs-adk”>online generic pharmacy</a> and exactly what can this provide for [url=http://www.greenerhealthcare.org/#pharmacy-stores-e3b]pill splitter review[/url] males? It is actually a muscle <a href=„http://canadianedstore.us.com/”>mexican online pharmacy</a> relaxant as well as a blood stream [url=http://canadianedstore.us.com/]where to buy cialis in canada[/url] stimulant for guys which experience erectile disorders, a lot of generally referred to as impotency. When the guy is intimately boosted, this is actually a problem where blood stream in the penis is certainly not adequate to make construction also.

new laws for 2017 2017. március 23. 22:21:34

New <a href=„http://jud10.org/2017-new-laws-for-california/”>2017 laws</a> enhancer chair policies are currently effective. We explain exactly what the new law means for you - [url=http://jud10.org]law advice law attorneys[/url] and <a href=„http://jud10.org/”>law consultation new</a>.

Tueillladia 2017. március 28. 2:05:23

Stop beating around the bush! Get to the point!
Oh dear!
Not enough said, but. She is glad to help me.

drugstore online canada 2017. március 31. 10:00:27

While drug costs rise in the United States, they remain properly <a href=„http://canadianpharmaciesonline.us.com/#buy-cialis-online-canada-pharmacy-o0s”>cialis for daily use canada</a> valued in various other nations. Canada is actually one location that delivers medicines that is exactly the exact same as those being marketed in the US. You may now purchase your prescriptions from an internet [url=http://canadianpharmaciesonline.us.com/#canadian-pharcharmy-2qv]canadian pharmacy prices[/url] Canadian pharmacy and also save a ton of loan.

You should be actually mindful that any sort of medication requiring a prescribed in the United States will certainly additionally require one at an on the web drug store. All manuscripts are going to be taken a look at for credibility before the medicines leave behind the drug store.

Some pharmacies also market household pet products such as Frontline and Heartgard. This could be actually an excellent technique to conserve cash as well as purchase every thing you need right coming from house.

Volume purchases like those for a medical clinic are usually given an also much bigger markdown. This can easily aid to cut the costs for your patients as well as receive all of them the medicines they need to have most. This can likewise spare your organisation amount of money every day.

Buying online for a Canada pharmacy is a fantastic method to reduce cost and conserve money for those which do not have insurance policy or their clinical insurance policy does certainly not cover the needed to have medications. You can actually save hundreds of bucks annually on medicines you have each day.


While medicine costs skyrocket in the United States, they remain smartly valued in other countries. You may now get your prescriptions coming from an internet Canadian drug store and spare a great deal from loan.

You need to be actually mindful that any kind of medication needing a prescription in the United States will additionally ask for one at an internet drug store.

canadain cialis 2017. április 1. 15:35:16

Sometimes the innovation and also <a href=„http://canadianpharmacyrx.us.com/#canadiancialliasdailey-bxk”>canadian pharmacycialis super active+ overnight ship</a> implementation of an appropriate healing principle can shield you as well as your most valued life. Therefore the ingenious concept can assist you to obtain devoid of the capture of this conditional prison which could be called basically as impotency or impotence. This state of human body impacts and contaminates the useful tasks of male productive body organ. If taken by impotency after that male loss all his satisfaction as well as passion to bring forward the life and fail to take the generation onward. This problem left him lonely as drifted all the wishes apart. He progressively goes into deep aggravating phase where he could only feel discomfort and sufferings.

So there have to be something which can arrange this handicap out in order to keep tranquility and harmony in his life. This item and dedicational invention comes under the extremely competent structure that is suggested to treat this element by very easy method. Guy does not need to bear the tremendous discomfort as well as medical procedures to get rid of this. Despite this the medicament is presented and accepted to be offered under tablet type which can be absorbed the straightforward way of dental usage. This medication is called as Cialis which has actually come to be most popular within brief duration of its establishing date and captures the FDA approval likewise. [url=http://canadianpharmacyrx.us.com/#cnadien-pharmacy-cyalis-inu]cialis pharmacies[/url] So Get Cialis if you are seized by this conditional turbulence.

Bora.U.lFuh 2017. április 3. 13:30:04

He often tries to pick a fight with me.
What a wonderful day!

Just gone crazy or something. Please, help me to look for my car keys.

canadian pharmacy non prescription cialis 2017. április 7. 20:20:50

In some cases the creation and <a href=„http://canadianpharmacyrx.us.com/#cialis-5mg-best-price-n98”>cialis canadian</a> implementation of a correct recuperation concept could shield you along with your most valued life. Thus the ingenious theory can assist you to obtain devoid of the capture of this conditional jail which could be called simply put as impotency or erectile disorder. This state of human body impacts as well as infects the practical tasks of male efficient organ. If seized by impotency after that male loss all his enjoyment and passion to bring forward the life as well as stop working to take the generation forward. This condition left him lonesome as wandered all the needs apart. He gradually goes right into deep discouraging stage where he could just really feel discomfort as well as sufferings.

So there need to be something which can sort this impairment out in order to maintain tranquility and harmony in his life. This product as well as dedicational innovation comes under the very proficient framework that is suggested to treat this aspect by very basic means. Man doesn't have to bear the enormous discomfort as well as medical treatments to obtain rid of this. In spite of this the remedy is presented as well as accepted to be marketed under tablet kind which can be absorbed the basic way of oral intake. This medication is called as Cialis which has actually become most popular within brief period of its launching date and also captures the FDA approval additionally. [url=http://canadianpharmacyrx.us.com/#canadapharmacy/cialias-cdn]ciallis from canada pharmacy[/url] So Buy Cialis if you are taken by this conditional turbulence.

san diego county public records 2017. április 11. 11:55:14

free reverse cell number search <a href=„http://reversephonelookup1.us/#reverse-phone-number-lookups-3yw”>411 reverse directory</a> public death records pennsylvania <a href=„http://publicrecordss.us/#are-police-records-public-wrh”>wi public records</a> free background check on yourself <a href=„http://backgrounds-check.us/#company-background-checks-37n”>free background check no charge</a> totally free people search sites <a href=„http://peoplesearchs.us/#people-search-in-philippines-45b”>search for pictures of people</a> cell phone calls <a href=„http://phonetrackers.us/#iphone-gps-tracker-8nr”>phone tracker app</a> lookup reverse phone number [url=http://reversephonelookup1.us/#free-cell-phone-lookup-name-zkg]mega millions lottery winning numbers[/url] florida public records law [url=http://publicrecordss.us/#state-of-tennessee-public-records-4yq]marathon county public land records[/url] nisd background check [url=http://backgrounds-check.us/#state-of-ohio-background-check-yjk]criminal background check raleigh nc[/url] search people.com [url=http://peoplesearchs.us/#search-people-linkedin-1fk]american people search[/url] track my iphone for free [url=http://phonetrackers.us/#an-app-to-track-a-phone-5tv]gps locator for phone[/url]

viamedic.com 2017. április 16. 23:25:03

<a href=„http://pharmacy24top.com/#online-canadian-cialis-a-s-36.99-loa”>cialis samples</a> Cialis (tadalafil), introduced in 2003, is one of the most well-known names among the variety of drugs made use of for treating erectile dysfunction. Erectile dysfunction, also known as impotence, is an usual form of sex-related condition amongst the UK men and is discovered to happen most regularly among older males (40-70 years). Impotence occurs most regularly due to physical complications, consisting of cardio disorders, high blood sugar, blood pressure kidney, liver or problem diseases and arterial disorder.
<a href=„http://cialisgenericpill.com/#how-to-buy-cialis-without-perstription-3ww”>order cialis online</a>, [url=http://pharmacyusa24h.com/#cialis-presciption-online-d8f]cialis for daily use cost[/url]

Ulona .lSwelt 2017. április 18. 14:56:39

I don’t know the first thing about nuclear physics. tankovyj-biatlon.com/user/KOT.Alobe/
pc-info.xf.cz/forum/index.php?action=profile;u=1501
http://xn–80aajcgbuk2afffrfakmqc.xn–p1ai/index/8-964
khadija.ucoz.com/index/8-41344
thestopprogram.com/forum/index.php?action=profile;u=5651

I can't stand it!
gearsoc.se/viewtopic.php?f=7&t=11549
ackmi.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=958

Despite the absurdity speak. Come and meet my family.

go to the website 2017. április 21. 20:11:28

this website <a href=„http://scvol.com/cialis-canada/”>you can try here</a>

go!! 2017. április 22. 6:18:06

Some people <a href=„http://canadianonlinpharmacies.com/#ipharmacy-m8y”>cialis/ canadian pharmacy</a> are quite privileged and reside in position where prescription medications are exceptionally affordable [url=http://canadianonlinpharmacies.com/#prescription-online-cl0]cheap meds in canada[/url] or probably are taken care of by their federal governments. Other individuals just never ever become ill, to make sure that they do not need to endure the pain of discovering cash money for medicine. On the various other hand, if you live in a nation in which prescriptions typically are not cost effective or if you often come to be ill as well as desire to preserve some money, you might be thinking about getting the medications by means of a global pharmacy, such as a Canadian Online Pharmacy, however is it the very best thing to do?

The major fear everyone has when acquiring medications from a global pharmacy is safety and security. For example, people may wonder whether the regulations and laws are as tough as well as vast as the ones that are in their house country. Although some individuals could believe that Canadian laws as well as laws often tend to be poor around, that merely is not true. Their legal guidelines are really rigorous and also offer an excellent quantity of security to all sorts of consumers.

what is cialis 2017. április 24. 4:23:18

Some people <a href=„http://canadianonlinpharmacies.com/#pharmacies-drug-stores-i5p”>try what he says</a> are fairly blessed as well as live in position where prescription medicines are very cheap [url=http://canadianonlinpharmacies.com/#northwesternpharmacy-com-57m]visit this link[/url] or probably are taken care of by their federal governments. Various other people just never come to be ill, so that they do not have to withstand the discomfort of finding cash money for medication. On the other hand, if you reside in a country where prescriptions usually are not inexpensive or if you often come to be sick and also wish to conserve some cash, you could be considering buying the medicines by means of a global pharmacy, such as a Canadian Online Drug store, however is it the very best point to do?

The main concern everyone has when buying medicines from an international pharmacy is safety and security. For instance, individuals could question whether the legislations and also guidelines are as difficult as well as huge as the ones that remain in their house country. Although some people might think that Canadian legislations as well as laws often tend to be poor in this field, that merely is not real. Their lawful guidelines are very rigorous and offer an excellent quantity of security to all sorts of clients.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2017, IGEN