Fontolva haladó

A nap kérdése

A Fontolva Haladó Crew kampánycsend előtti szavai

2010. április 9. 1:20 / Fontolva Haladó

Péntek éjféltől kampánycsend, így megragadjuk az utolsó pillanatokat arra, hogy szóljunk. A Fontolva Haladó többé-kevésbé világhírű szerzői és szakértői következnek. (A cikket Donald kacsás képekkel illusztráltuk.)

„permanens kihalás, váteszi erőfeszítések”
Constantinovits Milán

Némi, húsvétról maradt, magas oktánszámú ital felett elmerengve a következő, atombiztosnak tetsző prognózist rögzíthetjük. A voksolás biztos győztese egyértelműen a Fidesz lesz, meglátásunk szerint jelöltjei majdnem az összes egyéni választókörzetben győzelmet vagy legalább első helyet érnek el. A leadott szavazatok 58-61 százalékát fogja begyűjteni a Viktor vezette narancskonzervatív mamutpárt. Vagyis nem lesz kétharmad, ám ezért nem az álláspontunk szerint sürgősen pártjelvényragasztó-kisiparossá lefokozandó Kubatov Dzsí a felelős, hanem az utóbbi hetekben megerősödő zöldhullám. (Erről később.) Második helyre a radikálpopulista Gyorsvona száguldhat be, jóslatunk szerint 15-18 százalékkal. Egyéni körzeteket tekintve Borsodban és Hevesben akár az élen is végezhetnek a jobbikosok, ami muníciót adhat a két forduló közötti Fidesszel való (előre borítékoltan sikertelen) egyezkedésekhez. A dobogó harmadik lépcsőjére az utolsókat rúgó, morálisan megszopkodott, majd kiköpetett szocialistákat prognosztizáljuk, 14-17%-kos "eredménnyel". Esetleg a battonyai (Karsai Búzatüzelő József) vagy az angyalföldi (Tóth Jóska) körzetekkel vigasztalódhatnak, bár ezeken a helyeken is csak az első fordulóban kerülhetnek az élre. Praktikussági okokból kedvező lesz az alacsony mandátumarány számukra, hiszen a különféle büntetőjogi eljárások és a permanens kihalás miatt így is épphogy feltölthetik a rendelkezésre álló helyeket. Negyedik bejutóként számolunk az LMP-vel: a tényszerű program helyett ordító vákuummal bíró (szinesztézia!), trendien alter handabanda 5-7%-ot jelenthet nekik. Az MDF néven futó adminisztratív képződményt 2-4 százalékra valószínűsítjük; egy biztos: nem Retkesnek majd örömükben... A Civil Mozgalom nem ér el számottevő eredményt. Prognózisunk királyi (nem az andrási!) többes számát Horváth Adolf okozza, aki Török Gábor szellemeként reinkarnálódva segítette váteszi erőfeszítéseim.

állatkerti várakozások
Pelikán József

Édespofák ezek a kollégák, hogy csütörtök este rángatnak fel a gáton, hogy „te Józsi, ha nem akarod lemosogatni a kampánycsend-sértésért járó bírságot, akkor mostan somjál még oda". Legyen. Már most a legnagyobb izgit az okozza, hogy biz a Jobbiknak köszönhetően a Jóisten állatkertjének egy igen válogatott része fog általesni az országgyűlés szimbolikus bejáratán (no nem az összes olyan, de mondjuk a szkinhed Zagyva Gyula minket pl. zavar, Novák Előd is inkább foglalkozhatna azzal, hogy diplomázzon, nem is beszélve Szegedi Csanádról, aki egy átlag lakossági fórumon úgy fest, mint egy bajor élelmezési tiszt, aki megszedte magát a háborúban). Ez nem katasztrófa persze, meg hát választói akaratból történik, de úgy látjuk, hogy amint elmúlik az Jobbik újdonságértéke, és marad az a buta japánkodás meg póverkedés, meg az iszonyat gáz médiájuk ilyen címlapokkal (ha én pártelnök lennék, és kardot fotosopolnának a kezembe, leverném a szerk. kezét, az hótzicsi), bizony kiábrándító lesz. Persze nem akarunk úgy tűnni, mintha a Jobbik lenne a legnagyobb problémánk, ezért most nagy nyilvánosság előtt publikáljuk, milyen hangot fogunk kiadni az első percben, amitől kezdve az SZDSZ nincs a parlamentben.

Tehát akkor videó arról, milyen hangot fog kiadni Pelikán az első SZDSZ mentes parlamenti napon:

*a szerző tanú, gátőr

mink tehát bízunk
Borbás Barnabás

„ha a választások után sikerül új légkört teremteni, az energiákat szabadíthat fel." - ezt Sólyom László mondta egyik utolsó 2009-es interjújában. És jól mondja az öreg, mint rendesen. A közélet néha bepállott, néha odakozmált légköre oroszlánrészben a most takarodni készülő kurzusnak, abban is döntően Gyurcs. vibráló, akarnok technokrata személyiségének köszönhető. Mink tehát bízunk, ha már ezek végre húznak el.
Rock the vote.

„radikális posztkommundemokrata liberálnáci monarchiális nagyhercegség
Lajos Marsall

Ez lesz, nem más. És én ezt már '97-ben megmondom, ha valaki megkérdezi. Április 11-én a szavazóurnákban mindenki ráhelyezi a megfelelő X-et a megfelelő karikára. A nemzeti ötödölő végén lehull a lepel, a lapok összesítésekor az X-eket kivágva a három párt teljes frakciója némi vodkanarancs társaságában kirakja Göncz Árpád fényképét. A háttérben Vona Gábor és Kóka János pókereznek, a tét a Lánchíd dekorációja: rózsaszín tüll-lampionok, vagy árpádsáv. Navrasics Tibor és Gyurcsány Ferenc (könnyed táncot lejtve) Baló György moderátori felügyelete mellett felváltva szavalja a Nemzeti dalt, míg Orbán Viktor Morvai Krisztina csillogó tekintetétől övezve egy sarokban csendben gyakorolja a komoly fejjel való szónoklást. Másnap a Strabag és a BKV társfinanszírozásában létrejött új magyar médiakonszern, a Magyar Népszabadság különrovata főoldalon hozza le az N-párti nagykoalíció megalakulását (Török Gábor és Mérő László elmélete szerint N tetszőlegesen nagy pozitív egész szám). A radikális posztkommundemokrata liberálcári monarchiális nagyhercegség kikáltására szerdán kerül majd sor. Szűrös Mátyás szeretné elhappolni a nagy lehetőséget, de ő már egyszer kiáltott, a szerencsés nyertes Fekete Pákó (Grétsy László féléves munkája van benne). Sólyom László éppen zöldet ültet a Tubesen, így nem lehet jelen, utódja Dévényi Tibor, aki egy csapásra jó hangulatot teremt határainkon innen, és túl. A politikai korrektség jegyében a mértékadó lapok emberei újragondolják eddigi munkásságukat, így az immáron LajcsyMarcsy-ként aposztrofált néhai bölcs megmondó leteszi a lantot, és civil szakmájának megfelelően Nemcsák Károly informatikai miniszter új projektjén, a digitális-kakaó biztos intelligens papírrepülőn dolgozik majd.

„csak a KDNP
Csodatevő Nikola

Hiába a kampánycsend, létezenk a kampányolásnál sokkal rafináltabb módszerek is a szavazók zavarba eljtésére. Ilyen például a szavazóhelység bejáratánál sokkoló információs plakát, melyen gagyin megrajzolt figurák segítségével szemléltetik, hogy X mellett + jellel is lehet érvényesen szavazni. Na de milyen már kiskereszttel áthúzni egy kört? Mennyire életidegen mozdulat az, hogy egy kört nem iksz-szel választunk ki? (vö. tippelős dolgozat vagy zh, amőba stb.) Az idei szavazás számomra más lesz, mint az eddigiek: kereszttel fogok szavazni. Természetesen a KDNP-re. (No, nem a Semjén miatt, csak azért, mert tudom, hogy ők fognak győzni nagyon.)

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

  • : (1970.1.1 00:00)

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2024, IGEN