Fontolva haladó

A nap kérdése

4 évet a 4 évért!

2010. április 6. 18:40 / Réti László

Mióta a Jobbik a "20 évet a 20 évért!" szlogennel tapétáz Budapesten, egyre jobban aggódunk a Jobbik országos listájának második helyét elfoglaló Balczó Zoltánért, aki 1998 és 2002 között a MIÉP országgyűlési képviselőjeként bindzsizett a parlamentben. Arányaiban tehát mintegy 20%-ban felelős azért is, hogy itt tart ez az ország.

Kérlelhetetlen kommunistaellenességével Balczó a 2002-es önkormányzati választásokon tűnt ki igazán: Horváth Csaba, az MSZP jelöltje 71 szavazattal nyerte meg a polgármester-választást a Fideszes Bencze B. György előtt, miközben Balczó mintegy 3000 szavazatot vitt el jobbról.

Mondhatna-e erre bármi mást VonaG, minthogy 4 évet a 4 évért?!

Hozzászólások:

gábor 2010. április 6. 23:31:12

Azért ez nemteljesen korrekt. A II. kerületben ludas volt Bencze is, nem volt hajnaldó még tisztségek(!) szintjén sme egyezkedni a MIÉP-pel. Ker. lakosként mint az önkormányzat civil szakértője tevékenykedtem 98-06 között, volt rálátásom a dolgokra. Akkor is, most is vállaltan fideszes szimpatizánsként dolgoztam, de tényleg nem volt meg a kompromisszum készség a Fidesz részéről. Ki volt adva az ukáz, h nem szabad semmilyen szinten kooperálni Csurkával. Még tisztségek szintjén sem! Ezek után ne állítsuk be egyoldalúan a dolgokat. Balczó a második forduló előtti utolsó pillanmatig visszalépett volna.

Réti László 2010. április 7. 9:08:35

Visszalépet volna. De nem tette. Márpedig egy végletekig kommunistaellenes politikusnak lehet-e bármi fontosabb annál, minthogy a komcsik messzire eltűnjenek? Önkormányzati bársonyszék, bizottsági tagság?

gábor 2010. április 7. 10:49:12

Bencze B. György elég súlyosan leszerepelt a választók előtt. Nézd meg a statisztikákat, előtte a jobb oldali polgijelöltek mindig fölényesen nyertek... vagyis alapj áraton nem Balczón kellett hogy múljon. Fűzzük hozzá, hogy a Fidesz nem várhatta el, h visszalépjen ha ők minimálkis kompromisszumra sem hajlandóak. Ha nem tárgyalnak Veled, támadnak, kritizálnak, elutasítanak, kiközösitenek, akkor visszalépnél? Nrem azt mondom, h a MIÉP volt ebben a kérdésben az ártatlan teljesen, de helyi szinten, ismerve a helyi viszonyokat bizton állítom, hogy a Fidesz gőgössége is benne volt. Egyszerűen csak ne lásd egyoldalúan.

KEA 2010. április 7. 11:53:39

„Visszalépet[t] volna. De nem tette.” Miért, milyen alapon várja el a Fidesz a teljes és maradéktalan önfeladást? Miért és miből gondolja, hogy csak és kizárólag egyedül ő képes és jogosult várost és országot vezetni? Esetleg örök időkig?

Technokrata 2010. április 7. 11:54:41

Nem élek már Budán, de a kérdéses időszakban a kerületben laktm. Bencze B. György semmit, de értsd, kvázi semmit nem tett a kerületért. Reprezentált, játszóteret avatott, de a Hűvösvölgyi elkerülő megépítését szabotálta, a zöldövezet rehabilitációs programja megbukott. Ezeket is értékelték-értékeltük annak idején. A II. ker egy polgári, konzervatív kerület. Ha itt nem tudott nyerni Bencze, annak nem a miép volt az oka, nem is az országos trend, hanem a helyi hitelesség. Kíváncsi vagyok hogy a borsodi választóklerületekben ha a jobbikos jelölt esetleg megelőzi a fideszt első fordulóban, hajlandóak lesznek e a fideszesek visstalépni, hogy bukjon a baloldal. Boritékolom: nem.

Réti László 2010. április 7. 12:00:15

Félreértel: nem egyoldalúan akarom láttatni a történteket. Balczónak nem ajánlott a Fidesz semmit visszalépéséért 2002-ben, így jelölt maradt a 2. fordulóban is. Tiszta sor. De ezzel végső soron hatalomba segítette a komcsit. Nem vitatom, kényszerpályán volt, de hát mikor villanthatná meg valaki kérlelhetetlen komcsiellenességét, ha nem ilyenkor? Számomra rettentő hiteltelen, hogy egy ilyen múltú arc óriásplakátról mantrázza, hogy 20 évet a 20 évért a Nép (így, nagy betűvel) nevében, meg hogy takarodjanak a komcsik messze.

Béla 2010. április 7. 12:01:47

Igen, némi kompromisszumkészség nem ártana, ennyi erővel visszaléphetett volna Bencze is Balczó javára. Miért nem tette? Vagy a Fidesznek csak addig fontos a kommunistaellenesség, amíg saját maga kerülhet a helyükbe?

Milán 2010. április 7. 12:08:07

Ave! Nem lakom X éve a kerületben, de egyéb kötődéseim révén második otthonom, ismerem a terepet, na. Mindkét oldal állításaiban sok igazság rejtőzik. Bencze regnálása nem volt annyira rossz, de amit a választások körül művelt a Fidesz, az elég tenyérbemászó volt. Teljesen biztosra vették a győzelmet a kerületben, fellegvárnak számított, emiatt még tárgyalni, de még vitázni sem álltak le a MIÉP-pel. Ez a gőg amúgy jellemző volt az ország más területein is a fideszes jelöltekre. Akiknek nem a hitelességükkel volt baj (bár azért akadt arra is példa), hanem az alkuképtelenséggel. Amúgy üljön Balczó négy évet, ha cserébe a komcsik 20-at: :D

útonjáró 2010. április 7. 17:53:23

rendesen értelmes és keresztényi cikkecske ez. réti lászló úr egy kicsikét elgondolkozhatna azon, mit jelent a matematika (a miép meg a 98-02 közötti 20%...) és a keresztény erkölcs. arányaiban és mércéjében.
főleg az ilyen fajta 'aggódás' az ami 'kellemesen' gyomorforgató lelki-szellemi színezettel szolgál írásának hátteréül.
lelke rajta. ne feledje, el kell számoljon minden szavával...
és egy kis segítség:
„A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja.”
aki a magyar művelődést akarja védeni, az tanuljon meg először is magyarul gondolkodni, majd beszélni és írni. a nemzetköziség a senki földje. a primer pedig magyarul elsődleges.
további kellemes vészharangozást... harangozó uram

Pelikán József 2010. április 7. 18:49:51

útonjáró 2010. április 7. 17:53:23
Noné, egy nyelvőr osztja a kollégát, arrgghh!
Ha már a „magyarul gondolkodás” kódexénél tartunk, akkor hadd hívjam fel a figyelmet, hogy még ha az internetes csevej meg is engedi a nagy kezdőbetűk mellőzését, azért legalább embertársaink tulajdonnevét illik nem csupa kisbetűvel írni. Valamint az egy kommentre eső túlzott pontpontpontozásból következtetni lehet a nemi szerepzavarokra, úgyhogy csak óvatosan!

útonjáró 2010. április 7. 22:20:00

neked kedves pelikán, ki látszólag nem tudja, hogy sem a héber, sem a régi görög bibliában (szövegekben) nem volt kis-, s nagybetű, eme, mászolygását ujjgyakorlatnak tekintem...
mint pszichologizálását is, hisz' annyit ért a pneumából, mint bútor a főmérnökből.
igazán kacajra fakasztott az illendőség kérdése, mikor a posztoló annak alapvető szabályait nem tartotta be. vicces, mit ne mondjak, de magamagát még nevetségesebbé teszi.
ráadásul nemileg kezdi el támadni a felvetéseket, ami legalább annyira aljas, mint a lisszaboni szerződés olvasás nélküli megszavazása. ha magának ez tetszik, hát legyen. legfeljebb imát tudok felajánlani az ily írástudói (?) képzelgésekre.
még egyszer köszönöm. jót röhögtem magán. maga barom, ki implicite lebuziz. hát anyád. explicite. bár gondolom ő nem képzelte sarjaivadéka ily süllyedését. természetesen mértékkel és illemmel te istennek állatja. mert a tisztességet meg kell adni, ha egyenes a beszéd. se maga, se a posztoló nem tette.
hamár a nyelvőrködést feszegette kedves uram. maga szimplán debil, tehát erőtelen kisökör.
valaki felkérte hogy megvédje a réti urat vagy ez magánszorgalomként esendő nyalás?
kicsi pelikán. magyarul: gödény...

Réti László 2010. április 7. 22:53:32

@ útonjáró - matematikai-logikai levezetés
Az állítás: azért tart itt ez az ország, mert a politikai elit ide juttatta 20 év alatt (vö. jobbik: 20 évet a 20 évért)

Ha 20 év = 100%, akkor 4 év (B.Z. parlementben töltött éveinek száma) = 20% Tehát az utóbbi 20 év 20%-ban B.Z. is okozta az országnak a bajt az „egész politikai elit” részeként.

Ezt nem én mondom, ezt a Jobbik mondja. Ezért szar dolog a kollektív bűnösség, ugye. Én csak aggódom Balczóért, mi lesz, ha a Jobbik magán kezdi a felelősségre vonást? 4 év parlamenben ücsörgés helyett 4 év sitt?

Pelikán József 2010. április 7. 22:59:54

útonjáró 2010. április 7. 22:20:00
Na, ezt már szeretem! Egy igazi jobbikos HARCOS!
Figyelj tündérmogyesz, rettentő cuki, hogy egyszer a régi héber és más földközi-tengeri írásmódra hivatkozol, egyszer meg harsonából fújod, hogy a „nemzetköziség a senki földje”. (Óh, vajh a kerületi okmányiroda szürke aktakukaca mit mer a képedbe vágni, amikor a lakcímkártya kiváltásnál csupa kisbetűvel töltöd ki az űrlapot?)

De lám, máris óriási eredmények! Már csak két hárompontozás tűnt fel (vagy ahogy Viktor mondaná: fÖl) a kommentben, én semmiképpen nem térnék le erről a helyes útról. És jelzem, amikor én implicite buzizok, az ám sokkal nagyobb csörte, így inkább a szépen lekerekített mondatokra és gondolatokra figyeljen, abból baj nem lehet.

Viszont az ifjabbhegedűslóránti szóvirágokkal nem tudok betelni: „sarjivadéka”, „istennek állatja”, „gödény”. Komolyan mondom: MÉG!

útonjáró 2010. április 7. 23:49:13

réti ember. amiben tévedsz és nem hivatkozhatsz a jobbikra (én sem teszem, nem is fogok), hogy ez a cikkájocska az igen-en jelent meg. olvasd újra és nyugodtan szégyenkezz, nem tudok mást mondani.

kicsi gödényke, übercinicus kukikephalosz! ha te nem ismered a magyar nyelvet, akkor nem segíthetek. cinizmusod pajzsa mögé rejted kisebbségi/szellemi nyomorultságod. mert bezonyám a gödény, a pelikán magyar neve (alulművelt drága ember...). ilyenkor mindig krokodilkönnyeket hullatok, hisz' mikor valaki ennyire nem képes a megkülönböztetésre, akkor mindig a régi tanács jut eszembe: „hülyékkel ne vitatkozz, mert lerántanak a maguk szintjére és a rutinjuk megöl”. ez most nem sikerült kis überkeresztény gödény. ráadásul így nem ismerni 'az magyar nyelvet', hogy 'istennek állatja' és a 'gödény' neked szóvirág... (tessék buzizókám, ez nyilván valami keresztény erény szintén). még? izzítani az ellent? ez is igaz keresztény hevületre vall. minden szavadról valóban be és el kell számolj. erre gondolj és ne élvezkedj.
nyomorú, hogy a felvetésekre egyikőtök sem tudott megfelelni. ez vajon az igen töketlensége (inkompetenciája, ha nem értenéd a magyart), vagy a ti megátalkodottságotok, esetleg mindkettő? bármilyen megoldást elfogadok. ez nem a legyen ön is milliomos... (ja persze a buzik. tisztára mint móricka)

Pelikán József 2010. április 8. 0:39:06

„übercinicus kukikephalosz”? Mondom, hogy van még kraft ebben, ha így nyomja, félidőre jobb lesz, mint egy korai Szentmihályi Szabó Péter antológia.

A kereszténységet nem érdemes idecitálni. Érted vitázom, nem ellened. Te kis hamis.

Szenyor 2010. április 8. 14:23:46

Bencze B eljött az Újlaki Plébánia képviselő testületi ülésére, aztán ott sértegette a jelenlévőket. Gondolom, ezt máshol is megtette. Hamar hiányzik ám így 71 szavazat. Pl. az enyém, a 71.

Milán 2010. április 8. 14:46:40

Összefoglaló jelleggel szólok hozzá:
1) Bencze B. Györgyről sok fórumon, így itt is kitűnt, hogy nem a legkompetensebb kerületi vezető volt, így ennek köszönhető főleg bukása, nem a MIÉP-nek. Igen, elkerülhető lett volna a fiaskó, ha egyezkednek az ördöggel, de hát nem tették. Véleményem szerint a 4 éves Horváth Csabi-féle uralom szükségszerű volt a feleszméléshez. Nem lehet készpénznek venni semmit, még egy polgári kerületben sem. (Példa erre az első kerület, ahol Kókának(!!!) sikerült megszorongatnia a tényleg látványjátékos, garázsépítő Nagy Gábor Tomázót.)
2) Útonjáró kommentjei no komment, legalábbis ennyire értékzavaros, helyesírásra és nyelvhelyességre hivatkozó, miközben az alapvető központozási tudnivalókat be nem tartó brekegésre nincs értelme reagálni. (Válaszolni, ha nem értenéd.) Ködlovala... pardon, vag.
3) Továbbra is fenntartom a költői kérdést, hogy vajon mi a búbánatos hátasállat-bájdorongot tesz majd a Fidesz azokban az esetleges körzetekben, amelyekben a Jobbik megelőzi őt, vgy közel hasonló eredményt ér el. KI lép vissza kinek?
4) Off: Kubatovot, az exkommunista Martonyit és a maffiózó Pintérsünt a szemétdombra, ne a Párlámentbe!

Cunisbit 2017. február 13. 18:30:58

Mackenzie you said этот <a href=http://infiniti-team.3dn.ru/index/8-18905>Ремонт холодильников реутов</a><a href=http://gdzkurokam.ru/index/8-7721>Ремонт холодильников реутов</a>.
He killed her in cold blood. games-chit.ucoz.com/index/8-13322 do veteraninb.clan.su/index/8-6666 Fontolva halado – 4 evet a 4 evert!
103fm.tt/?attachment_id=2550
103fm.tt/?p=2640
103fm.tt/?attachment_id=2786
103fm.tt/?p=2630
103fm.tt/?p=2640

LokeNog 2017. február 16. 9:14:54

Dude, this is really cool! You definitely come with awesome articles. Thanks a bunch for sharing with us your web-site.

Oliasoilt 2017. február 25. 20:14:47

Hay. I had no choice, I had my back to the wall.

tadalafil canada pharmacy 2017. február 26. 11:05:08

What is a <a href=„http://canadianrxpharmacies.com/”>walgreens drug store</a> and just what can it create for <a href=http://canadianrxpharmacies.com/>cialis generic from canada</a> males? It is a muscle mass <a href=„http://edcanadiandrugstore.com/”>Canadian Pharcharmy Online CanadaWwwRx.com</a> depressant and also a blood stream <a href=http://canadianeddrugstore.com/>canadian pharmacies online</a> stimulant for males who experience erection dysfunctions, the majority of commonly called impotency. This is actually a health condition whereby blood stream in the penis is certainly not adequate to make construction even when the man is actually sexually activated.

LOnosoilt 2017. február 27. 3:47:23

Тay. We don’t see eye to eye any longer.
jz.yxlcom.com/home.php?mod=space&uid=284
aussr.at.ua/index/8-16089

www canadapharmacyonline com 2017. február 27. 22:07:28

Just what is actually a <a href=„http://www.greenerhealthcare.org/#online-pharmacy-uk-jyj”>Continue Reading</a> and also exactly what can it create for <a href=http://www.greenerhealthcare.org/#discount-drugs-online-61x>look at this web-site</a> men? This is actually a muscle <a href=„http://canadianpharmacy365.us.com/”><source></a> depressant and a blood stream <a href=http://canadianedstore.us.com/>how to buy cialis from canada</a> stimulator for men that experience impotences, many generally recognized as impotency. When the guy is actually sexually induced, this is a problem where blood stream in the penis is certainly not adequate to generate construction even.

Olkladia 2017. március 2. 2:02:50

Great! Beautiful! Wonderful! Can you give me a hand with cooking?

mattress review best 2017. március 2. 2:40:12

<a href=http://bestmattressreviewsandratings.com/>best online reviews</a> - Comfortable <a href=„http://bestmattressreviewsandratings.com/”>visco memory foam reviews</a> with woollen as well as real components, as well as made in the USA. Fits our twin bed structure (no <a href=„http://bestmattressreviewsandratings.com/”>tempur pedic pillow reviews</a>) wonderfully. - <a href=„http://bestmattressreviewsandratings.com/”>ghost mattress review</a> and <a href=„http://innovasaber.com/”>simmons beautyrest plush reviews</a>.

beauty rest mattress reviews 2017. március 2. 21:36:11

<a href=http://bestmattressreviewsandratings.com/>boll and branch sheets reviews</a> - Fantastic purchase for a <a href=„http://bestmattressreviewsandratings.com/”>parachute bedding review</a> without nasty chemicals. Procured double dimension for a 4 years of age. That is actually extremely comfortable and seems properly made. - <a href=„http://bestmattressreviewsandratings.com/”>sheets reviews</a> and <a href=„http://innovasaber.com/”>sleepopolis mattress reviews</a>.

Oiladia 2017. március 3. 6:20:49

Surprise. Take an extra shirt, just in case.

law new will 2017. március 3. 8:20:40

Infant seat makers which aid establish the laws have actually affirmed there are actually no strategies to totally disallow backless car seat. - <a href=http://jud10.org>new laws legal</a> and <a href=„http://jud10.org/”>virginia laws</a>.

new laws that have been passed 2017. március 6. 7:10:41

The <a href=„http://jud10.org/2017-new-laws-for-california/”>california advertising laws</a> have resided in the help an although - yet they all enter into interject the coming months - <a href=http://jud10.org>new virginia</a> and <a href=„http://jud10.org/”>law advice attorney new</a>.

Robertpiews 2017. március 15. 20:52:44

While drug costs soar in the USA, they continue to be sensibly <a href=„http://canadianpharmaciesonline.us.com/#northwestpharmacy.com-scam-o7i”>canadian pharmacies online</a> priced in other nations. Canada is actually one location that gives medicines that is actually precisely the like those being industried in the US. You could right now get your prescriptions off an online <a href=„http://canadianpharmaciesonline.us.com/#canada-rx-connection-pux”>drugs canada</a> Canadian drug store as well as conserve a great deal from cash.

You ought to be actually knowledgeable that any medication requiring a prescription in the United States are going to likewise require one at an on-line pharmacy. All manuscripts will certainly be checked out for credibility before the medicines leave behind the drug store.

You can also acquire over-the-counter medications. Most of these are actually sold wholesale purchases and some limitations could administer. Some pharmacies also offer dog products like Frontline as well as Heartgard. This could be a great method to spare amount of money as well as purchase every thing you need straight coming from property.

Volume orders like those for a facility are usually provided an even greater markdown. This may assist to reduce the prices for your people and also acquire all of them the drugs they need most. This can easily additionally spare your company amount of money each time.

Buying online for a Canada drug store is a terrific means to cut price and save funds for those that do not possess insurance policy or even their health care insurance does not cover the needed medicines. You can actually spare thousands of dollars annually on medications you have each day.


While medicine rates escalate in the United States, they continue to be prudently priced in various other countries. You can easily now order your prescribeds off an online Canadian drug store as well as save a lot of funds.

You should be actually informed that any type of medication needing to have a prescription in the United States are going to likewise require one at an on the internet pharmacy.

Robertpiews 2017. március 16. 3:56:12

While medicine costs skyrocket in the USA, they continue to be smartly <a href=„http://canadianpharmaciesonline.us.com/#ajantapharma-com-mbb”>cialis generic from canada</a> valued in other countries. Canada is actually one area that delivers medicines that is precisely the same as those being actually marketed in the US. You can easily currently buy your prescriptions from an on-line <a href=„http://canadianpharmaciesonline.us.com/#where-buy-cialis-canada-z08”>canadian pharmacy generic cialis</a> Canadian drug store and also conserve a bunch of money.

You should be knowledgeable that any type of medicine needing a prescribed in the United States will certainly also ask for one at an online pharmacy. All scripts will be actually checked out for legitimacy prior to the medications leave behind the drug store.

You may additionally get non-prescription drugs. A lot of these are sold in bulk orders and some limitations may administer. Some drug stores also sell dog items like Frontline and also Heartgard. This may be actually an excellent means to save funds and order every thing you need to have straight from property.

Volume orders like those for a facility are typically given an even much bigger markdown. This may assist to reduce the costs for your patients as well as receive all of them the medications they need to have a lot of. This can easily also spare your organisation money each and also every time.

Acquiring online for a Canada pharmacy is a wonderful technique to reduce expense and also save amount of money for those which don't have insurance or their health care insurance policy carries out not cover the required medicines. You might essentially spare countless dollars annually on medicines you take each day.


While drug prices skyrocket in the United States, they continue to be prudently valued in other countries. You can currently order your prescriptions off an online Canadian pharmacy and spare a whole lot from cash.

You need to be actually conscious that any medicine needing to have a prescribed in the United States will additionally require one at an on the internet drug store.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2017, IGEN