Fontolva haladó

A nap kérdése

Szerdától életbe lép Újbudán az éjszakai alkoholárusítást korlátozó önkormányzati szigorúság. A kocsmáknak, bároknak kötelező 22 órakor bezárni, az éjjel-nappali boltoknak pedig hajnali ötig szüneteltetni a szeszesital-árusítást. A radikális rendelet nem érinti a nagyipari vendéglátás két központját, a Cafe Riót és Zöld Pardont. A kiskereskedők petíciót írnak.

Írta mindezt az index ma reggel, bár a fogalmazásmódból csengő szenzáció nem valami indokolt, hiszen éjszakai szesztilalom van már Budapest majd' összes kerületében (részletekről az alábbi videóban).

Aki nem ismeri Zöld Pardon, és a Rio korrupciós bortányait (lemaradóknak: ez a cikk és videó, ill. ez), talán fenti hír második fele mellett is szó nélkül elmenne. Bár a saturészegre bombázó, majd a Magyar Tudósok körútja két oldalán hajnalig héderező koszos (ál)punkoknál kevés idegesítőbb látványosságot képes produkálni Budapest festőibb része, a XI. kerület valamiért mégsem tartja fontosnak mindenkire kiterjeszteni az éjszakai szesztilalmat.

Bárki, aki látott már tizennégy éves újbudai gyereket közelről, pontosan tudja, hogy a ZP-ben és a Rióban minden hétköznap is megtartott koncertek és rendezvények fűtik a kerület többi részének hangulatát is, mert akinek nem telik duna-parti koktélra (a többségnek nem), az bizony a Feneketlen-tónál, a körtérnél és az ELTE TTK épületei között fog alapozni, sörösdobozait, elszívott ganjáit és egyéb szemetét a felvilágosult szabad szellem jegyében szétterítve maga után.

Rend és fegyelem; tapasztalatok a VI. kerületből

Ha már hagyták bomlani a közrendet, ha már hozzászoktatták az arra fogékony fiatalságot a mindennapi szétivás és csapatás lehetőségéhez, akkor baromi nehéz utólag észbe kapni, rácsodálkozni a lépten-nyomon tornyosuló szemétkupacokra, az estéről estére jelentkező közterületi rendetlenségre, és így megoldást is találni. A szesztilalom például rossz megoldás. Tapasztaltuk máshonnan. Erről szól az alábbi videó.

(Az oknyomozó felvételt az egykori igenhir.hu számára készítettük, 2007 november elején, a VI. kerületben. Aktualitása örök.)

Sötétzöldek [+]

2008. június 10. 5:27 / Borbás Barnabás

Járőrszolgálat, persze. Térfigyelő rendszer, naná. - Ha a Zöld Pardon konszolidációs terve megvalósul, spontán félkatonai diktatúra kerekedik a Goldmann György tér környékén.

[Előzmény]

"Mióta a Zöld Pardon és a Rio nyár után télen sem üríti ki területéről ellátó egységeit, a híd két oldalán lévő 6000-6500 négyzetméteres közpark gyakorlatilag őrző-védő kft.-k fennhatósága alá került." - írta az Index múlt hét végén, tényfeltáró cikkében.

Ha zenei ízlésünk és vérünk alkoholtartalma úgy diktál, nagyritkán mi is látogatjuk a Petőfi híd budai hídfőjénél tanyázó szórakozó grundot - bár a szabadság mámorában és koszolt műmedencében fürdőző hülyegyerekek, az eldugított vécé és a pofátlan italárak rendszeresen és erősen rontják a morált.

Volt már szerencsénk találkozni a BME "menza" terén össze-vissza vert magatehetetlen tinédzser suhanccal, akit valamelyik lebuj biztonsági őrei rugdostak meg, mert azt hitte, attól jó fej lesz, ha a bejáratnál hangosan énekel és táncol. Esete jó példája azoknak, akik járulékos áldozatai a lokális őrző-védő tevékenységnek - akadnak ám igazi tettesek is, akik üvegeket dobálnak a rakpartra, autókat karcolnak szét a kulcsukkal, vagy épp a villamosmegállót törik össze. Ám őket az esetek többségében nem kapják el, hiszen cselekvésük kívül esik a Zöld Pardon és a Rio szögesdrótján.

Azonban ha hihetünk a szemünknek, hamarosan minden megváltozik. Cselekvési terv született.

A rohamtempóban összedobott és múlt héten napvilágot látott Zöld a zöldért (Zöld Pardon Újbudáért) programmal csak az a baj, hogy bruttó diktatúra. Aszongya: "A Zöld Pardon (...) saját költségén polgárőrséget szervez. (...) Ennek az intézkedésnek következtében a környéki utcák biztonságosabbak lesznek, mint valaha."

Te figyi, figyi! Hát nekem ez ismerős! Saját költségen magán polgárőrséget szervezni, és - "olyat, mint valaha" - szebb jövőt ígérni?! Most úgy rémlik a definíció passzol az utóbbi idők közéleti ügyeinek egy-két bandájára.

Zöld Pardon-bandériumok masíroznak Újbuda utcáin és pofánverik a szemtelen részegeket - ez ám a megoldás!

Még lehetünk az egymillió biztonságiőr országa.

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

  • : (1970.1.1 00:00)

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2024, IGEN