Fontolva haladó

A nap kérdése

Föl, föl, te éhes proletár

2009. április 6. 10:09 / Pelikán József

Tegnap, április ötödikén vitán felül nagy napot éltünk: bizonyosságot nyert, hogy Bajnai miniszterelnök lesz, Lendvai Ildikót pedig az MSZP elnökévé választotta a pártkongresszus. A Fontolva Haladó ma csak az utóbbival kíván foglalkozni, hiszen L.I. már most történelmi jelenség. A google képkeresőben semmi izgalmasat nem találtunk, így laudációnkat botox ránctalanításról szóló képekkel illusztráltuk.

Lendvai Ildikó színre lépése elsősorban erős nosztalgiával töltött el minket, hiszen négy év után újra felcsendülhetett az Internacionálé, a "Föl, föl, te éhes proletár!", mely amellett, hogy orosz változatban a Szovjetunió Nemzeti himnusza volt 1944-ig, korábban - az MSZP-s kongresszusok záróakkordjaként - Kerényi Imre Szerintem című műsorának volt állandó intermezzója (titok, de mi ezért a műsorért nem mentünk hosszú hónapokig vasárnap este sehová, majd vásároltuk a Demokrata Videó Televíziót, mely BB Évi mellett az utóbbi évtized egyik médiazsákutcája lett). Az internacionálé egy Bajnai Gordonos csődület után pedig több, mint kognitív disszonancia, hiszen BG a maga vadkapitalista fundamentumával minden, csak nem kommancs.

Mindegy, pár percig ordítva vertük az asztalt az internacionálé hallatán a délutáni hírek közben, utána viszont máris eszünkbe jutott, hogy talán Gyurcsány után Lendvaival egy kevésbé keljfeljancsis, annál szórakoztatóbb időszak következhet be.

Vegyük is elő kedvenc példáinkat, hogy milyen pokoli indulatokat vált ki a politikusasszony közéletünk különböző területein!

 

Íme, mindjárt a vörösborszagú nacionalizmus, Csurka szavaiban, aki pedig békés ember, de L.I.-t kurvázás nélkül ő sem bírja ki:

Aztán itt van Puzsér Róbert, a politikai higgadtság egyszemélyű antitézise, akinél szórakoztatóbban talán még ember nem forgatta meg Lendvai szavait:

 

Természetesen kihagyhatatlan, amikor Lendvai Munka Érdemrendet vesz át a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának alosztályvezetőjeként, de ezt lejáratottsága miatt már csak linkeljük.

A hétvégi kongresszus után állítólag rég látott egység van a Pártban, így barátaink, semmi ok az aggodalomra!

„Elvtársak, a Szovjetunió Magyarország maradjon az a nyílvessző, amit még Lenin elvtárs lőtt ki az ellenséges kapitalistákra."

 

*a szerző tanú, gátőr

Cimkék: belpol, mszp

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá!

Név: (kötelező)

Ábra:

Ha van felhasználó neved, inkább jelentkezz be! Ha nincs, inkább regisztrálj!

Küldés

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2021, IGEN