Fontolva haladó

A nap kérdése

1. A szlovákok szorgosan újítják fel a felvidéki magyar műemlékeket a szlovák állam pénzéből (és valószínűleg az EU támogatásából).

2. A felvidéki turisztikai célpontok és a vendéglátóhelyek epszilon sugarú környezetében senki sem tud/mer/hajlandó magyarul beszélni.

3. Igaz, a turisztikai célpontok és vendéglátóhelyek túlnyomó többségében semmilyen idegen nyelven nem beszélnek, csak szlovákul. Igaz, nem is nagyon vannak ott más turisták, csak szlovákok. Igaz, ez a szlovákokat láthatóan egyáltalán nem zavarja.

4. Jön-megy a sok szlovák a szépen felújított műemlékek között, amelyeknek a múltjához semmi köze sincs; nem foglalkoztatja, nem érti, nem érdekli. Egy prospektus szövege szerint a várak és kastélyok „a szlovák táj jellegzetes részei". (Tényleg, vajon mit taníthatnak a történelemórákon egy történelem nélküli állam iskoláiban?)

5. Nem lenne egyszerűbb, ha a szlovákok egy merész húzással elkezdenék magukat magyarnak vallani...? Ezzel hozzájutnának egy komplett ezer éves saját történelemhez, királyokkal, nemességgel, szentekkel, hadvezérekkel... Még csak magyarul sem kellene megtanulniuk. (Persze: nem lenne egyszerűbb. Most már.)

A Font. Hal. blog

A magyar kulturális közvédelem, és az internacionális értékkommandó primer vészharangja. Ezt eddig nem értem, de tovább olvasok, hátha >>>

Weblog, mikroblog, issue-blog© a sokoldalú honért. Echte vengerszkij gondolatok. (Bátyánk az IGEN.)

Ráadás: Fontolva Twítelő

Mit keresel?

Keres

Twitter

  • : (1970.1.1 00:00)

Olvassuk

Nincsenek linkek

Cimkék

ökoharcos (3), életvezetés (2), évforduló (6), ünnep (3), bajnai (3), baloldal (8), belpol (30), budapest (6), Caritas in Veritate (3), critical mass (2), FHstreetart (3), fidesz (3), film (2), folyóirat (9), fontolva cinikus (2), fontolva nyaralo (5), gazdaság (3), glossza (2), gyurcsány (2), igazság (2), igazságosság (2), interjú (2), iszlám (2), izland (4), jobbik (8), kampány (15), karácsony (2), képek (2), külügy (3), külpol (8), kommentár (8), kommunizmus (2), lmp (2), másság (2), magyarellenesség (3), magyar koratörténet (3), magyarság (10), marx (2), média (6), mdf (6), művészet (4), monte grappa (2), mszp (5), munkáspárt (2), nácik (2), nyaralo (6), olasz (2), orosz (2), pogányság (2), reklám (2), szdsz (4), szemle (5), szeretet (2), szlovák (7), szolg közl (7), történelem (16), trianon (3), ukrajna (2), választás (3), választás2010 (4), válság (5), vallás (5), vendégszöveg (2), viccö (17), viktor (4), világ (6), világháború (5), web (2), zöld pardon (2)

Cimkefelhő

IGEN Cikkgyűjtő

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

Komáljuk

  • igen.hu – radikálisan mérsékelt
  • IgenHír.hu
  • Mandiner
  • Ne találjuk ki Magyarországot!
  • Csodaszarvas folyóirat
  • Kommentár.info
  • Monarchista

© 2008-2024, IGEN